Afvalperscontainer

Op jaarbasis flink kosten besparen op het opruimen en verwerken van uw bedrijfsafval? Het is misschien niet het eerste waar u aan denkt wanneer het thema kostenbesparing aan bod komt, maar voor steeds meer bedrijven en organisaties gaat dit wel op. Dat is te danken aan de afvalperscontainer, die veel minder vaak geledigd hoeft te worden.

De afvalperscontainer behoort tot de grootste containers die momenteel beschikbaar zijn. Met een inhoud tot 34 kubieke meter kan er veel afval in worden opgeslagen. Wat echter daadwerkelijk het verschil maakt, is de geïntegreerde afvalpers. Deze reduceert het volume van uw bedrijfsafval direct, waardoor het een stuk langer duurt Voordat hij vol is.

Hoe werkt de afvalperscontainer?

De werking van de afvalperscontainer spreekt eigenlijk voor zich. Net als normaal gooit u, of een van uw medewerkers, afval in de container. Tot zover niks nieuws dus. Waar dat afval zich normaliter ophoopt en binnen de kortste keren tot een volle container leidt, komt nu echter de pers in actie. Door het afval samen te persen ontstaat wat in vaktermen ook wel een zeer hoge verdichting wordt genoemd.

Door deze verdichting neemt het afval veel minder ruimte in dan bij een gewone rolcontainer. Dat betekent dat de container heel wat minder vaak geleegd hoeft te worden. Dat scheelt niet alleen geld voor transport van uw afval, maar is ook nog eens goed voor het milieu. U kunt bij wijze van spreken 90 m3 ruw, niet samengeperst afval opslaan op een ruimte die veel kleiner is dan dat!

Nooit meer zelf legen

Een ander groot pluspunt van de afvalperscontainer is dat u niet meer zelf in de gaten hoeft te houden of de container vol is. Dat gebeurt namelijk volledig automatisch. De afvalperscontainer wordt namelijk geleverd met een geavanceerde ‘volmelder’, die uit zichzelf een signaal naar onze ophaaldienst stuurt. Dat gebeurt wanneer de container voor ongeveer 80% gevuld is.

Wij plannen vervolgens meteen een bezoek aan uw bedrijf in. Binnen 24 uur wordt de afvalperscontainer geleegd, waarna er meteen een nieuw, schoon exemplaar neergezet wordt. Zelfs wanneer u op vakantie bent of niet aanwezig kunt zijn, blijft u dus verzekerd van genoeg afvalopslagruimte en een schone container. Daar hebben u en/of uw medewerkers geen omkijken meer naar.

Welke afmetingen heeft de afvalperscontainer?

De containers zijn er in allerlei soorten en maten. Dat begint bij de Miniperscontainer, die al geleverd wordt met een opslagruimte van 8 vierkante meter. Deze container is ideaal om te installeren op kleine en lage locaties. Omdat de Miniperscontainer zo klein van formaat is, kan het afval worden opgehaald met een kleinere bestelbus in plaats van een vrachtwagen.

In de grootste variant van de afvalperscontainer kan u tot wel 34 m3 aan bedrijfsval kwijt. De apparaten zijn stuk voor stuk geschikt voor gewoon bedrijfsafval, maar ook voor karton en papier. De containers worden onder meer gebruikt bij kantoren, bedrijfsverzamelgebouwen, restaurants, in de verpakkingsindustrie, bij ziekenhuizen, magazijnen en supermarkten.

Prijs van een afvalperscontainer huren

Afhankelijk van uw voorkeuren, zijn er verschillende varianten beschikbaar: met hydraulische klep, met hefkantelaar, het camping-model etc. Ook kan de kleur naar wens worden aangepast. Werkt u met organisch materiaal dat snel gaat stinken? Kies dan voor een afvalperscontainer met ozonizer, die vieze geurtjes actief bestrijdt. Kortom: opties te over.

We kijken graag samen met u naar de specifieke wensen en eisen met betrekking tot uw bedrijf of organisatie. Aan de hand daarvan stellen we vervolgens een vrijblijvende offerte op. Voor meer advies vooraf kunt u uiteraard altijd mailen (info@afvalperscontainer.nl) of bellen: 088 – 08 09 030.

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

Standaard-model

Met ons standaard-model perscontainer is een hoop te besparen. Doordat er veel afval in kan, bespaart u bijvoorbeeld op transportkosten. De perscontainer is makkelijk te bedienen en geur- en lekvrij. Indien gewenst leveren wij hem in uw bedrijfskleuren. Als onze perscontainers zijn voorzien van een automatisch volmeld-systeem.

Hydraulische klep

Met een hydraulische klep is uw container altijd afgesloten. Dit voorkomt dat regenwater in de container terechtkomt en houdt nare luchtjes tegen. Zodra de machine wordt aangezet opent de klep automatisch. Als de perscontainer niet gebruikt wordt sluit de klep weer automatisch. Zo heeft de container altijd een mooi aangezicht.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een perscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de perscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Deur-model

Een deur-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Camping-model

Bij een camping-model is de vulopening precies groot genoeg voor 1 vuilniszak. Hierdoor is het onmogelijk grote spullen in de container kwijt te kunnen. Tevens is het bij deze container mogelijk gebruikers middels een registratie de klep te laten openen. Zo voorkomt u dat onbevoegden van de perscontainer gebruik maken.

Dockshelter-model

De constructie van een dockshelter-model is zo gebouwd dat hij perfect aansluit op een loods. Hierdoor is er geen tocht en vindt er geen warmteverlies plaats rondom de perscontainer zonder dat er bouwkundige toepassingen aan het dock nodig zijn. Dit model is eventueel uit te breiden met een hefkantelaar.

Stationaire perscontainer

Bij een stationaire perscontainer is de persunit gekoppeld aan de container door middel van koppelklauwen. Wanneer de container vol is, wordt deze losgekoppeld en meegenomen. Doordat alleen de container wordt meegenomen en niet de persunit, kan er per transport meer afval vervoerd worden. Een vermindering van het aantal afval transporten levert een grote besparing op.

Standaard-model

De Miniperscontainer kan tot 27 m³ bedrijfsafval samenpersen. Doordat de container maximaal 8 m² vloeroppervlakte inneemt, is hij ook te plaatsen bij bedrijven met weinig ruimte – bijvoorbeeld in een parkeergarage of fietsenstalling. Hij is eenvoudig te bedienen en geur- en lekvrij.

Verkort-model

Een verkort-model Miniperscontainer neemt minder ruimte in dan onze standaard Miniperscontainer. Zo is hij nog makkelijker te plaatsen.  Ondanks dat het persgedeelte maar 1,60m lang is heeft hij genoeg perskracht om 27m3 afval te verdichten.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een Miniperscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de Miniperscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Trommel-model

Een trommel-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Stortkoker-model

Als u afval weggooit op één of meerdere verdiepingen is een stortkoker-model een uitstekende oplossing. De Minipercontainer wordt onderaan de stortkoker opgesteld zodat het afval er in valt. Vervolgens registreert hij dat er afval in de container is gegooid en start automatisch met persen. Dit voorkomt gesleep met afval van de verdiepingen af.

Deur-model

Met een deur-model is de vultrechter van uw Miniperscontainer afgesloten. Gebruikers met toegang kunnen de deur openen met een sleutel of tag om hun afval kwijt te kunnen. Indien gewenst kunt u ook registreren welke gebruiker de deur opent, zodat u precies kunt zien hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de Miniperscontainer.

B4

De B4 is een makkelijk te plaatsen en relatief kleine balenpers. Met 4 ton perskracht, lange slagen en efficiënt geplaatste haken wordt een hoge verdichting bereikt. Hij is eenvoudig te bedienen en geheel veilig te gebruiken. Door het lage geluidsniveau blijft het prettig werken in de buurt van de balenpers. Wanneer de baal klaar is knippert er een automatische volmelding, dit voorkomt overbelasting van de kamer. Het uitwerpen van de baal gebeurt doormiddel van een veilige en automatische bediening.

B5W

Heeft u kleinere hoeveelheden afval, maar wel een machine nodig voor de verwerking van bulkmaterialen? Bijvoorbeeld omdat u veel grotere dozen heeft. Dan is de B5W ideaal voor u. Door de zeer brede vulopening van wel 1 meter breed. Dat is een groot voordeel ban het verwerken van grote kartonnen dozen. Door de rijen efficiënte haken in de kamer wordt het materiaal tegengehouden. Dat bevorderd een optimale vulling.

B20

De B20 kan door zijn flexibiliteit in veel verschillende situaties worden gebruikt. We zien hem vooral in winkels, warenhuizen en andere industrieën. Deze balenpers heeft een brede opening voor de verwerking van grote dozen. De rijen met weerhaken die zich in de kamer bevinden, houden het afvalmateriaal tegen. De B20 is eenvoudig te bedienen en staat garant voor weinig onderhoud.

B50

De B50 is de grootste balenpers uit ons assortiment. Hij wordt vooral gebruikt voor het verwerken van afval bij grotere winkels en verschillende industriële bedrijven. De brede vulopening maakt het vullen met grotere dozen en ander bulkafval eenvoudig. Het afvalmateriaal wordt tegengehouden door de efficiënte haken in de kamer. Zelfs zeer uitbreidbare materialen als kunststof worden hierdoor tegengehouden.

Zakkenpers

Door het continu samenpersen van het afval door een stalen wals, wordt het afval direct na het inwerpen verscheurd en samengeperst. De pers is volkomen veilig en er kan zelfs tijdens het persen afval worden bijgegooid. Het afval wordt samengeperst in een zak van 1000 liter. De zakkenpers is eenvoudig te bedienen en voldoet aan alle normen. Daarnaast is hij onderhoudsarm.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan