Balenpers

Naast onze Miniperscontainers en grotere persen, hebben we voor folie en karton ook balenpersen. Deze maakt van lege kartonnen dozen of van folie kleinere pakketjes. Deze zijn makkelijk op te slaan en te vervoeren. Iets wat in een rolcontainer veel ruimte zou innemen, maakt een balenpers dus kleiner zodat het minder ruimte inneemt. De pers zelf neemt ook minder ruimte in dan een Miniperscontainer of een perscontainer. Kortom, met een balenpers bespaart u een hoop ruimte.

Balenpersen in verschillende groottes

We hebben balenpersen in verschillende groottes. Niet alleen bedienen wij bedrijven met kleinere hoeveelheden afval die wel een machine nodig hebben voor het verwerken van bulkmaterialen, maar ook grotere winkels en industriële bedrijven maken gebruik van balenpersen. Zo zijn er de kleinere varianten van de balenpers, die niet altijd krachtstroom nodig hebben. Dat bekent dat hij op veel locaties geplaatst kan worden. Wel moet de balenpers altijd overdekt staan, maar een afdakje kan hiervoor voldoende zijn. Wanneer u niet weet wat voor pers in uw situatie het meest geschikt is adviseren wij u graag.

Hoe werkt een Balenpers?

U hoeft het karton niet eerst plat te maken omdat de vulmond erg breed is. Het karton gooit u in de vulmond waarna het vanzelf in een baal geperst wordt. Wanneer de pers vol zit gaat er automatisch een lampje knipperen zodat de balenpers niet overbelast wordt. Alle stappen van de bediening zijn eenvoudig en veilig te gebruiken. En door het zeer lage geluidsniveau heeft u weinig tot geen last van de pers in uw werkomgeving.

Het karton komt er vervolgens samengeperst al een baal weer uit. Het wordt bij elkaar gehouden met een band zodat het één pakket blijft. Deze is vanuit de balenpers makkelijk op een pallet te plaatsen en kunt u opslaan tot wij zorgen dat deze opgehaald wordt. Afhankelijk van de grootte van de pers kan er op deze manier 40 tot 500 kilo karton afgevoerd worden. Balen folie kunnen 50 tot 550 kilo wegen. Uiteraard kunnen wij meerdere balen per keer meenemen. Op die manier wordt het aantal transporten dus minimaal gehouden en vermindert de CO2-uitstoot aanzienlijk.

Veilige werkplek

Doordat u het karton of de folie direct in de balenpers doet, ligt dit niet bij u op de vloer. Het maakt de werkplek dus een stuk veiliger. Uiteraard denken wij ook aan uw veiligheid. Daarom wordt de balenpers jaarlijks aan een onderhoudsbeurt onderworpen waarbij hij tevens gekeurd wordt.

Is een balenpers interessant voor u? We kijken graag samen naar uw wensen en nemen de mogelijkheden door. Neem hiervoor contact op of bel naar 088 – 08 09 030

 

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

 

B4

De B4 is een makkelijk te plaatsen en relatief kleine balenpers. Met 4 ton perskracht, lange slagen en efficiënt geplaatste haken wordt een hoge verdichting bereikt. Hij is eenvoudig te bedienen en geheel veilig te gebruiken. Door het lage geluidsniveau blijft het prettig werken in de buurt van de balenpers. Wanneer de baal klaar is knippert er een automatische volmelding, dit voorkomt overbelasting van de kamer. Het uitwerpen van de baal gebeurt doormiddel van een veilige en automatische bediening.

B5W

Heeft u kleinere hoeveelheden afval, maar wel een machine nodig voor de verwerking van bulkmaterialen? Bijvoorbeeld omdat u veel grotere dozen heeft. Dan is de B5W ideaal voor u. Door de zeer brede vulopening van wel 1 meter breed. Dat is een groot voordeel ban het verwerken van grote kartonnen dozen. Door de rijen efficiënte haken in de kamer wordt het materiaal tegengehouden. Dat bevorderd een optimale vulling.

B20

De B20 kan door zijn flexibiliteit in veel verschillende situaties worden gebruikt. We zien hem vooral in winkels, warenhuizen en andere industrieën. Deze balenpers heeft een brede opening voor de verwerking van grote dozen. De rijen met weerhaken die zich in de kamer bevinden, houden het afvalmateriaal tegen. De B20 is eenvoudig te bedienen en staat garant voor weinig onderhoud.

B50

De B50 is de grootste balenpers uit ons assortiment. Hij wordt vooral gebruikt voor het verwerken van afval bij grotere winkels en verschillende industriële bedrijven. De brede vulopening maakt het vullen met grotere dozen en ander bulkafval eenvoudig. Het afvalmateriaal wordt tegengehouden door de efficiënte haken in de kamer. Zelfs zeer uitbreidbare materialen als kunststof worden hierdoor tegengehouden.

Zakkenpers

Door het continu samenpersen van het afval door een stalen wals, wordt het afval direct na het inwerpen verscheurd en samengeperst. De pers is volkomen veilig en er kan zelfs tijdens het persen afval worden bijgegooid. Het afval wordt samengeperst in een zak van 1000 liter. De zakkenpers is eenvoudig te bedienen en voldoet aan alle normen. Daarnaast is hij onderhoudsarm.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan