Perscontainer

U kent het ongetwijfeld: een overschot aan bedrijfsafval. Het hoort er nu eenmaal bij, maar is wel vervelend. Het afval hoopt zich op, er komen geurtjes vrij en het duurt vaak lang voordat er geleegd wordt. Met een perscontainer is dat allemaal verleden tijd. Door het afval samen te persen neemt uw bedrijfsafval veel minder ruimte in: de zogeheten verdichting.

Resultaat van afvalverdichting is dat u in een perscontainer veel meer afval kwijt kunt dan in een standaard afvalcontainer. Daar komt nog eens bij dat deze specifieke containers groter zijn dan de normale variant, waarin geen gebruik wordt gemaakt van de perstechniek. U kunt zich voorstellen dat een perscontainer veel minder vaak geleegd hoeft te worden. Daarmee bespaart u flink op de kosten.

Hoe werkt een perscontainer?

De perscontainer is revolutionair in al zijn eenvoud. U of uw medewerkers kunnen het afval eenvoudig in de container doen, waarna het systeem gaat persen. Daardoor wordt de rommel die uw weggooit meteen fors in volume gereduceerd. Dat scheelt uiteindelijk veel ruimte, waardoor het een stuk langer duurt tot de container vol zit.

Wanneer de maximale inhoud wordt bereikt, stuurt het geavanceerde systeem uit zichzelf een signaal naar ons. Wij zorgen er vervolgens voor dat er binnen 24 uur een team langskomt om de container te legen. Vanwege de zeer hoge verdichting hoeft de perscontainer veel minder vaak geleegd te worden dan een reguliere afvalbak, die u nu nog meestal bij bedrijven ziet staan. Naast de genoemde kostenbesparing, is dat ook nog eens veel beter voor het milieu.

Een container voor vrijwel alle soorten afval

Een perscontainer kan voor vrijwel van alles gebruikt worden: van gewoon bedrijfsafval tot karton en papier. Er zijn echter een paar uitzonderingen. Voorwaarde is namelijk wel dat het afval samengeperst moet kunnen worden. Glas, metalen en andersoortige harde materialen uit (bijvoorbeeld) de bouw zijn dus niet geschikt om in de perscontainer te doen.

Het meest worden de containers dan ook gebruikt bij kantoren, restaurants, in de verpakkingsindustrie, bij ziekenhuizen, de groothandel en magazijnen. Voordeel is dat het apparaat heel eenvoudig te bedienen is, door iedereen binnen uw bedrijf. U kunt middels een overzichtelijk optioneel registratiesysteem medewerkers toestemming geven om de container te gebruiken. Er hoeft dus door niemand gewacht te worden, wat tijdwinst oplevert.

Een perscontainer op maat, passend bij uw bedrijf

De inhoud van de perscontainer kan uiteraard worden aangepast op uw benodigdheden. Voor kleinere bedrijven met minder afval, zijn er al varianten beschikbaar met een volume van 3m3. Produceert uw bedrijf juist veel afval, dan is het waarschijnlijk beter om voor meer inhoud te gaan. In de grootste variant kunt u tot 34 kubieke meter afval opslaan.

Het is daarnaast mogelijk om het apparaat in de door u gewenste kleur te bestellen. En over de hygiëne hoeft u zich ook niet te bekommeren. Het persgedeelte en de hul vormen namelijk 1 geheel, waardoor er geen lekkage kan optreden. Bovendien kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van een ozonizer, die nare geurtjes actief bestrijdt.

Wat kost een perscontainer?

Bij de aanschaf van een perscontainer kijken we altijd naar de specifieke situatie van uw bedrijf.  Daarom hangt er geen vast prijskaartje aan het huren en de installatie. Dat hangt samen met de plaats waar het apparaat geïnstalleerd moet worden, specifieke wensen van uw kant, de kleur, de grootte en ga zo maar door.

Wilt u weten wat een perscontainer in uw situatie kost? Dan kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen. U kunt ons dan alvast laten weten of u een grote of een kleine container zoekt. Heeft u nog geen idee? Dan kunnen wij u altijd voor het maken van uw keuze bijstaan met gericht advies.

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

Standaard-model

Met ons standaard-model perscontainer is een hoop te besparen. Doordat er veel afval in kan, bespaart u bijvoorbeeld op transportkosten. De perscontainer is makkelijk te bedienen en geur- en lekvrij. Indien gewenst leveren wij hem in uw bedrijfskleuren. Als onze perscontainers zijn voorzien van een automatisch volmeld-systeem.

Hydraulische klep

Met een hydraulische klep is uw container altijd afgesloten. Dit voorkomt dat regenwater in de container terechtkomt en houdt nare luchtjes tegen. Zodra de machine wordt aangezet opent de klep automatisch. Als de perscontainer niet gebruikt wordt sluit de klep weer automatisch. Zo heeft de container altijd een mooi aangezicht.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een perscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de perscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Deur-model

Een deur-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Camping-model

Bij een camping-model is de vulopening precies groot genoeg voor 1 vuilniszak. Hierdoor is het onmogelijk grote spullen in de container kwijt te kunnen. Tevens is het bij deze container mogelijk gebruikers middels een registratie de klep te laten openen. Zo voorkomt u dat onbevoegden van de perscontainer gebruik maken.

Dockshelter-model

De constructie van een dockshelter-model is zo gebouwd dat hij perfect aansluit op een loods. Hierdoor is er geen tocht en vindt er geen warmteverlies plaats rondom de perscontainer zonder dat er bouwkundige toepassingen aan het dock nodig zijn. Dit model is eventueel uit te breiden met een hefkantelaar.

Stationaire perscontainer

Bij een stationaire perscontainer is de persunit gekoppeld aan de container door middel van koppelklauwen. Wanneer de container vol is, wordt deze losgekoppeld en meegenomen. Doordat alleen de container wordt meegenomen en niet de persunit, kan er per transport meer afval vervoerd worden. Een vermindering van het aantal afval transporten levert een grote besparing op.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan