FAQ - Veelgestelde vragen

Voor welke afvalstromen kan ik een perscontainer gebruiken?

Wij leveren perscontainers voor restafval, papier/karton en folie.

Hoeveel afval kan ik kwijt in de perscontainers?

Grote persen hebben een verdichting van 1:4. Dat betekent dat in een pers van bijvoorbeeld 11m3 een hoeveelheid afval kan dat ongeperst 44m3 zou zijn. In onze grootste persen van 34m3 kan dus 136m3 afval.

Een Miniperscontainer heeft een inhoud van 3m3. De verdichting van de Miniperscontainer is 1:9. Daardoor kan er dus 27m3 afval in.

In een balenpers kan 40-500kg karton of 50-500kg folie.

 

In wat voor ruimte kan de perscontainer worden geplaatst?

Grote persen en Miniperscontainers kunnen zowel buiten als binnen worden geplaatst. Bij grote persen is het wel noodzakelijk om 6 meter voor de pers vrij te houden voor het transport. En uiteraard moet de vrachtwagen die de pers komt halen de perscontainer kunnen bereiken. Ook moet bij grote persen ruimte boven de pers zijn in verband met het transport.

Miniperscontainers worden getransporteerd met kleinere busjes en zijn dus flexibeler te plaatsen. Ze zijn bijvoorbeeld uitermate goed geschikt voor parkeergarages of kleinere ruimtes. Doordat ze vervoerd worden met een pompwagen hoeft de wagen niet tot aan de Miniperscontainer te komen.

Balenpersen kunnen alleen binnen geplaatst worden. Deze moeten te allen tijden droog staan.

 Bekijk hier alle technische gegevens

Wanneer wordt de perscontainer geleegd?

Op onze grote persen en Miniperscontainers zit een automatische volmelder. Deze geeft ons een seintje als de container bijna vol zit. Wij zorgen er dan voor dat de container binnen een dag geleegd wordt. U heeft hier dus geen omkijken naar.

Bij balenpersen kunt u het ons laten weten als de balen klaar liggen. Wij zorgen er dan voor dat ze zo snel mogelijk gehaald worden.

Wat voor stroomaansluiting is er nodig voor de perscontainers?

Voor de grote persen en de Miniperscontainer is krachtstroom nodig. Dat geldt ook voor de 2 grootste typen balenpersen (B20 en B50). De kleinere balenpersen (B4 en B5W) kunnen aangesloten worden op een standaard 230 volt stopcontact.

 Bekijk hier alle technische gegevens

Hoe wordt mijn perscontainer onderhouden?

De persen worden gedurende de huurperiode 1 keer per jaar gecontroleerd en gekeurd zodat de persen altijd goed functioneren. Mocht er zich tussentijds toch een probleem voordoen, dan zal deze snel en effectief door ons verholpen worden. Wij zijn hiervoor 24/7 bereikbaar.

Wat kost een perscontainer?

De prijs voor de huur van een pers is afhankelijk van het soort en de grootte van de pers. De prijzen variëren van €75 tot €500 per maand.

Hoe wordt de prijs voor een perscontainer opgebouwd?

Voor een perscontainer betaalt u een maandelijkse huur. Deze huurprijs is inclusief het plaatsen en het onderhoud van de container. Daarnaast wordt er een bedrag gerekend voor het vervoer en het verwerken van het afval. Papier/karton en folie leveren u geldt u op. Dit bedrag verrekenen wij met eerder genoemde bedragen. Bij een Miniperscontainer is per lediging het verwerken van 1000 kilo restafval inbegrepen.

Wat is jullie werkgebied?

Wij plaatsen onze persen in heel Nederland met uitzondering van de Waddeneilanden.