Perscontainer huren

Bedrijfsafval is een vervelende bijkomstigheid en kan voor een hoop extra werk zorgen. De opslag hiervan neemt bovendien kostbare ruimte in, die ook voor andere doeleinden kan worden gebruikt. Dat is zonde en onnodig, zeker als u weet dat het ook slimmer en kleiner kan. Want zeg nou zelf, iedere week een grote container laten legen, dat is toch onzin?

Een perscontainer huren is een veel beter idee. De pers zorgt er namelijk voor dat het afval bij elkaar wordt gedrukt, iets dat in vaktermen ook wel verdichting wordt genoemd. Dat zorgt ervoor dat het weggegooide afval uiteindelijk veel minder ruimte inneemt. De container is dus veel minder snel vol en hoeft daarom een stuk minder vaak geleegd te worden.

De vele voordelen van een automatisch afvalsysteem

Het spreekt voor zich dat het goedkoper is om een perscontainer te huren. Het continu laten ophalen van afval is nu eenmaal kostbaar. En wat dacht u van het milieu? Minder vaak ledigen betekent minder transport en dus minder brandstofkilometers voor ophaaldiensten. Een perscontainer huren is dus niet alleen goed voor uw eigen portemonnee, maar ook nog eens duurzaam en milieubewust.

Een ander voordeel van een perscontainer huren is dat u niet meer zelf hoeft bij te houden of de bak bijna vol is. Is dat het geval, dan stuurt het systeem namelijk volledig zelfstandig een signaal naar onze ophaaldienst. Binnen 24 uur na die melding sturen wij een team naar de locatie, zodat de perscontainer kan worden geleegd. U heeft daar zelf geen omkijken meer naar.

De keuze is aan u: een kleine of grote perscontainer huren

Bedrijven zijn er in alle soorten en maten. Een gemiddeld kantoor met pak ‘m beet 12 medewerkers zal minder afval produceren dan een fastfoodrestaurant met grote doorloop. Of wat te denken van een groot kantorenpand in een middelgrote stad? Uiteraard kunt u het type perscontainer huren dat precies past bij de behoeften en benodigdheden van uw organisatie.

De grootste perscontainer die u kunt huren wordt geleverd met een opslag van 34 kubieke meter. Bedenk daarbij dat het afval door de pers ook nog eens flink in volume wordt gereduceerd. Het duurt dus wel even voor deze container vol zit en geleegd moet worden. Gooit u bij uw bedrijf alleen wat karton en papier weg, dan volstaat waarschijnlijk al een miniperscontainer van 9 m3.

Hygiënische en geavanceerde perscontainer huren

Wanneer uw bedrijf veel afval produceert, vormt niet alleen de opslag een probleem. Afval kan namelijk ook onhygiënisch zijn, en daarmee bijvoorbeeld voor geuroverlast zorgen. Omdat de 2 delen van de perscontainer – het persgedeelte en de container zelf – 1 geheel vormen, wordt lekkage voorkomen. Vieze geuren krijgen hierdoor minder kans. De geur-bestrijdende ozonizer doet de rest.

Daarnaast is de perscontainer praktisch en eenvoudig te bedienen. Bij het huren van een perscontainer ontvangt u optioneel, dus op aanvraag, ook een registratiesysteem, waarmee u eenvoudig gebruikers kunt toevoegen. U bepaalt dus zelf wie toegang heeft. U bent dus niet afhankelijk van 1 of 2 personen die grote hoeveelheden afval tegelijkertijd moeten weggooien.

Wat kost het om een perscontainer te huren?

Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst een aantal zaken weten. Waar wordt de container geïnstalleerd, voor welke periode, in welke kleur, hoe groot moet de perscontainer zijn etcetera. Al deze factoren zijn namelijk van invloed op de prijs voor het huren. Daarom stellen we altijd een op maat gemaakte offerte op.

U kunt ook eerst meer advies inwinnen over onze geavanceerde afvalsystemen. Daarvoor kunt u eveneens het formulier invullen, of mailen naar info@afvalperscontainer.nl. Bellen mag ook: 088 – 08 09 030.

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

Standaard-model

Met ons standaard-model perscontainer is een hoop te besparen. Doordat er veel afval in kan, bespaart u bijvoorbeeld op transportkosten. De perscontainer is makkelijk te bedienen en geur- en lekvrij. Indien gewenst leveren wij hem in uw bedrijfskleuren. Als onze perscontainers zijn voorzien van een automatisch volmeld-systeem.

Hydraulische klep

Met een hydraulische klep is uw container altijd afgesloten. Dit voorkomt dat regenwater in de container terechtkomt en houdt nare luchtjes tegen. Zodra de machine wordt aangezet opent de klep automatisch. Als de perscontainer niet gebruikt wordt sluit de klep weer automatisch. Zo heeft de container altijd een mooi aangezicht.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een perscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de perscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Deur-model

Een deur-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Camping-model

Bij een camping-model is de vulopening precies groot genoeg voor 1 vuilniszak. Hierdoor is het onmogelijk grote spullen in de container kwijt te kunnen. Tevens is het bij deze container mogelijk gebruikers middels een registratie de klep te laten openen. Zo voorkomt u dat onbevoegden van de perscontainer gebruik maken.

Dockshelter-model

De constructie van een dockshelter-model is zo gebouwd dat hij perfect aansluit op een loods. Hierdoor is er geen tocht en vindt er geen warmteverlies plaats rondom de perscontainer zonder dat er bouwkundige toepassingen aan het dock nodig zijn. Dit model is eventueel uit te breiden met een hefkantelaar.

Stationaire perscontainer

Bij een stationaire perscontainer is de persunit gekoppeld aan de container door middel van koppelklauwen. Wanneer de container vol is, wordt deze losgekoppeld en meegenomen. Doordat alleen de container wordt meegenomen en niet de persunit, kan er per transport meer afval vervoerd worden. Een vermindering van het aantal afval transporten levert een grote besparing op.

Standaard-model

De Miniperscontainer kan tot 27 m³ bedrijfsafval samenpersen. Doordat de container maximaal 8 m² vloeroppervlakte inneemt, is hij ook te plaatsen bij bedrijven met weinig ruimte – bijvoorbeeld in een parkeergarage of fietsenstalling. Hij is eenvoudig te bedienen en geur- en lekvrij.

Verkort-model

Een verkort-model Miniperscontainer neemt minder ruimte in dan onze standaard Miniperscontainer. Zo is hij nog makkelijker te plaatsen.  Ondanks dat het persgedeelte maar 1,60m lang is heeft hij genoeg perskracht om 27m3 afval te verdichten.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een Miniperscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de Miniperscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Trommel-model

Een trommel-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Stortkoker-model

Als u afval weggooit op één of meerdere verdiepingen is een stortkoker-model een uitstekende oplossing. De Minipercontainer wordt onderaan de stortkoker opgesteld zodat het afval er in valt. Vervolgens registreert hij dat er afval in de container is gegooid en start automatisch met persen. Dit voorkomt gesleep met afval van de verdiepingen af.

Deur-model

Met een deur-model is de vultrechter van uw Miniperscontainer afgesloten. Gebruikers met toegang kunnen de deur openen met een sleutel of tag om hun afval kwijt te kunnen. Indien gewenst kunt u ook registreren welke gebruiker de deur opent, zodat u precies kunt zien hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de Miniperscontainer.

B4

De B4 is een makkelijk te plaatsen en relatief kleine balenpers. Met 4 ton perskracht, lange slagen en efficiënt geplaatste haken wordt een hoge verdichting bereikt. Hij is eenvoudig te bedienen en geheel veilig te gebruiken. Door het lage geluidsniveau blijft het prettig werken in de buurt van de balenpers. Wanneer de baal klaar is knippert er een automatische volmelding, dit voorkomt overbelasting van de kamer. Het uitwerpen van de baal gebeurt doormiddel van een veilige en automatische bediening.

B5W

Heeft u kleinere hoeveelheden afval, maar wel een machine nodig voor de verwerking van bulkmaterialen? Bijvoorbeeld omdat u veel grotere dozen heeft. Dan is de B5W ideaal voor u. Door de zeer brede vulopening van wel 1 meter breed. Dat is een groot voordeel ban het verwerken van grote kartonnen dozen. Door de rijen efficiënte haken in de kamer wordt het materiaal tegengehouden. Dat bevorderd een optimale vulling.

B20

De B20 kan door zijn flexibiliteit in veel verschillende situaties worden gebruikt. We zien hem vooral in winkels, warenhuizen en andere industrieën. Deze balenpers heeft een brede opening voor de verwerking van grote dozen. De rijen met weerhaken die zich in de kamer bevinden, houden het afvalmateriaal tegen. De B20 is eenvoudig te bedienen en staat garant voor weinig onderhoud.

B50

De B50 is de grootste balenpers uit ons assortiment. Hij wordt vooral gebruikt voor het verwerken van afval bij grotere winkels en verschillende industriële bedrijven. De brede vulopening maakt het vullen met grotere dozen en ander bulkafval eenvoudig. Het afvalmateriaal wordt tegengehouden door de efficiënte haken in de kamer. Zelfs zeer uitbreidbare materialen als kunststof worden hierdoor tegengehouden.

Zakkenpers

Door het continu samenpersen van het afval door een stalen wals, wordt het afval direct na het inwerpen verscheurd en samengeperst. De pers is volkomen veilig en er kan zelfs tijdens het persen afval worden bijgegooid. Het afval wordt samengeperst in een zak van 1000 liter. De zakkenpers is eenvoudig te bedienen en voldoet aan alle normen. Daarnaast is hij onderhoudsarm.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan