Grote perscontainer

Een organisatie die veel afval produceert, ziet zich genoodzaakt om dat ook veelvuldig te laten ophalen. Denk bijvoorbeeld aan een verzamelgebouw voor kantoren of een grote horecaonderneming. Dat houdt vaak in dat de kosten ook hoog zijn. Voor iedere lediging moet namelijk een vrachtwagen komen om het vuil mee te nemen. Met een grote perscontainer is dat verleden tijd.

Belangrijkste voordeel van een grote perscontainer is de geavanceerde techniek. Het apparaat bestaat namelijk uit 2 componenten: de pers en de container. Wanneer het afval door een gebruiker wordt weggegooid, zorgt de pers er meteen voor dat het volume fors wordt gereduceerd. Het afval wordt veel compacter. Vervolgens wordt het opgeslagen in de container.

Een grote perscontainer: goed voor milieu en uw portemonnee

Dit is wat in vaktermen een hoge verdichting van het afval wordt genoemd. Doordat alle afval op deze manier wordt verkleind, duurt het veel langer tot de grote perscontainer vol zit. Daar komt nog eens bij dat de perscontainer in de regel sowieso een grotere opslagcapaciteit heeft dan een gewone rolcontainer. Hierdoor hoeft er minder vaak geledigd te worden en dat scheelt op de lange termijn fors in de kosten.

Niet alleen u of uw bedrijf/organisatie heeft daar profijt van. Transportbedrijven hoeven immers minder vaak af en aan te rijden om uw afval op te halen en dat is ook nog eens goed voor het milieu. Omdat de grote perscontainer wordt vervaardigd van de beste en stevigste materialen, is een lange levensduur verzekerd. Het huren of aanschaffen van een grote perscontainer is dan ook op alle mogelijke manieren een duurzame keuze.

Automatische lediging van de container

Door middel van een registratiesysteem kunt u meerdere gebruikers toevoegen die de container kunnen bedienen. Zo houdt u ongewenste en onbevoegde gebruikers buiten. Degenen die wél toestemming hebben, hoeven zich nooit te bekommeren over het legen van de grote perscontainer. Dat gebeurt namelijk volledig zelfstandig.

Het geluidsarme apparaat beschikt namelijk over een volautomatische ‘volmelder’, die een signaal geeft wanneer het maximale opslagvolume overschreden dreigt te gaan worden. Wanneer dat signaal wordt verzonden, sturen wij binnen 24 uur een team om de volle container te legen.

Een grote perscontainer is extra hygiënisch

Veel bedrijven werken met organische producten, of andere spullen die snel bederven en gaan rotten. Los van de stank, is dat ook nog eens onhygiënisch. De grote perscontainer is echter een afgesloten geheel van pers en hul, waardoor er niets ongewenst naar binnen en naar buiten kan. Dat wil dus zeggen: geen lekkage, geen vieze sporen van afval en geen nare luchtjes.

Dat laatste wordt nog eens extra tegengaan door de aanwezigheid van een zogeheten ozonizer. Deze gaat de overgebleven vieze geuren tegen. Dit is optioneel: de grote perscontainer is bijvoorbeeld ook uitermate geschikt voor bedrijven die in het papier en karton zitten. Daarbij komen als vanzelfsprekend minder geuren vrij. De ozonizer is dan niet nodig.

Een grote perscontainer kopen

‘Groot’ is een overkoepelend begrip, maar dat wil niet zeggen dat er geen onderscheid is tussen de verschillende perscontainers. Er is een exemplaar met een hydraulische klep, een met een hefkantelaar en ga zo maar door. Deze zijn ook nog eens leverbaar in verschillende formaten en kleuren.
U kunt een geheel vrijblijvende offerte aanvragen, waarin u specifieert waar u precies naar op zoek bent voor uw bedrijf, onderneming of organisatie. Aan de hand daarvan maken wij een inventarisatie. Vervolgens krijgt u van ons een voorstel met betrekking tot de installatie van een grote perscontainer. Heeft u echter voor die tijd nog vragen, dan kunt u altijd even mailen (info@afvalperscontainer.nl) of bellen: 088 – 08 09 030.

 

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

 

Standaard-model

Met ons standaard-model perscontainer is een hoop te besparen. Doordat er veel afval in kan, bespaart u bijvoorbeeld op transportkosten. De perscontainer is makkelijk te bedienen en geur- en lekvrij. Indien gewenst leveren wij hem in uw bedrijfskleuren. Als onze perscontainers zijn voorzien van een automatisch volmeld-systeem.

Hydraulische klep

Met een hydraulische klep is uw container altijd afgesloten. Dit voorkomt dat regenwater in de container terechtkomt en houdt nare luchtjes tegen. Zodra de machine wordt aangezet opent de klep automatisch. Als de perscontainer niet gebruikt wordt sluit de klep weer automatisch. Zo heeft de container altijd een mooi aangezicht.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een perscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de perscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Deur-model

Een deur-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Camping-model

Bij een camping-model is de vulopening precies groot genoeg voor 1 vuilniszak. Hierdoor is het onmogelijk grote spullen in de container kwijt te kunnen. Tevens is het bij deze container mogelijk gebruikers middels een registratie de klep te laten openen. Zo voorkomt u dat onbevoegden van de perscontainer gebruik maken.

Dockshelter-model

De constructie van een dockshelter-model is zo gebouwd dat hij perfect aansluit op een loods. Hierdoor is er geen tocht en vindt er geen warmteverlies plaats rondom de perscontainer zonder dat er bouwkundige toepassingen aan het dock nodig zijn. Dit model is eventueel uit te breiden met een hefkantelaar.

Stationaire perscontainer

Bij een stationaire perscontainer is de persunit gekoppeld aan de container door middel van koppelklauwen. Wanneer de container vol is, wordt deze losgekoppeld en meegenomen. Doordat alleen de container wordt meegenomen en niet de persunit, kan er per transport meer afval vervoerd worden. Een vermindering van het aantal afval transporten levert een grote besparing op.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan