Miniperscontainer

Een perscontainer kan uw bedrijf of organisatie een hoop ruimte en kosten besparen. Een gewone perscontainer heeft echter een flinke omvang en moet met een vrachtwagen worden geleegd. De Miniperscontainer brengt daar verandering in. Met een oppervlakte van slechts 8m2 is hij vrijwel overal te plaatsen, ook in kleine vertrekken.

De Miniperscontainer bespaart echter niet alleen ruimte. Ondanks de beperkte grootte, is het systeem in staat om maar liefst 27m3 aan ruw afval samen te persen. Om u een goed beeld te geven: in 1 Miniperscontainer van 3m3 past evenveel bedrijfsafval als in 24 gewone afvalcontainers van 1100 liter!

Andere voordelen van een Miniperscontainer

Dankzij de pers kan afval met een hoge verdichting worden samengepakt. Dit scheelt enorm veel ruimte, zoals we hierboven hebben uitgelegd. Die besparing betekent onder meer dat de container heel wat minder vaak hoeft te worden geleegd. Dat houdt automatisch in dat er minder vaak een vuilniswagen hoeft te komen. Goed voor het milieu, want minder transporten.

U hoeft daarnaast niet meer zelf bij te houden of de Miniperscontainer vol zit. Dat gebeurt namelijk volledig geautomatiseerd. Wanneer de afvalbak zo’n 80% vol is, wordt daar automatisch melding van gemaakt. Wij komen vervolgens binnen 24 uur naar de betreffende locatie toe om de volle bak mee te nemen. Uiteraard wordt dan meteen weer een schoon exemplaar geplaatst.

Waarvoor kan een Miniperscontainer worden gebruikt?

Een Miniperscontainer is geschikt voor veel afvaltypen. U moet daarbij denken aan ‘gewoon’ bedrijfsafval, maar ook karton en papier. Voor echt harde materialen als glas en metaal is de container echter niet geschikt. Dat kan schade opleveren aan het perssysteem, waardoor deze minder goed gaat functioneren.

Momenteel staan er Miniperscontainers bij onder meer kantoorpanden, restaurants, supermarkten, parkeergarages en fietsenstallingen. Vanwege de zeer beperkte omvang is hij namelijk overal eenvoudig te installeren. Met name voor bedrijven die te weinig ruimte hebben voor een reguliere perscontainer, of met een moeilijk te bereiken ruimte, is de Miniperscontainer zeer geschikt.

Geen vieze geurtjes met hygiënische Miniperscontainer

Afval, zeker van organische oorsprong, kan gaan rotten en dat brengt nare geurtjes met zich mee. Met een perscontainer is dat echter verleden tijd. Het apparaat bestaat uit 2 delen (persdeel en container), die echter 1 geheel vormen. Dit voorkomt lekkage en zorgt ervoor dat vieze geuren niet kunnen ontsnappen. De geurvretende ozonizer doet de rest.

Zo wordt ook het weggooien van afval en het legen van de Miniperscontainer een stuk prettiger. Dat laatste is overigens heel eenvoudig te regelen via een meegeleverd administratiesysteem. Daarin kan precies worden aangeven wie de container kan/mag bedienen. U hoeft dus niet bang te zijn voor onbevoegde gebruikers. Via een online applicatie kunnen ook automatisch rapportages worden gemaakt.

De kosten van een perscontainer

De ene Miniperscontainer is de ander niet en de prijzen lopen daarom uiteen. Zo kunt u kiezen voor een verkort-model, die nóg minder ruimte inneemt. Of het trommel-model, dat zeer geschikt is als u meerdere gebruikers toegang wilt verschaffen. Op deze pagina kunt u zien uit welke typen u kunt kiezen. De ervaring leert echter dat ieder bedrijf bepaalde specifieke eisen en wensen heeft.

De duurzame Miniperscontainer op maat laten samenstellen kunt u het beste laten doen door eerst een vrijblijvende offerte aan te vragen. U kunt bijvoorbeeld ook nog kiezen voor een bepaalde kleur. Wat het uiteindelijk ook wordt, u kunt ervan op aan dat alle containers volledig veilig zijn en voldoen aan de laatste ARBO-richtlijnen.

Bekijk hier de technische gegevens van de persen

Standaard-model

De Miniperscontainer kan tot 27 m³ bedrijfsafval samenpersen. Doordat de container maximaal 8 m² vloeroppervlakte inneemt, is hij ook te plaatsen bij bedrijven met weinig ruimte – bijvoorbeeld in een parkeergarage of fietsenstalling. Hij is eenvoudig te bedienen en geur- en lekvrij.

Verkort-model

Een verkort-model Miniperscontainer neemt minder ruimte in dan onze standaard Miniperscontainer. Zo is hij nog makkelijker te plaatsen.  Ondanks dat het persgedeelte maar 1,60m lang is heeft hij genoeg perskracht om 27m3 afval te verdichten.

Hefkantelaar

Met een hefkantelaar ledigt u rolcontainers in een Miniperscontainer. Zo kunt u op meerdere plekken in uw bedrijf of op uw terrein rolcontainers plaatsen en het afval vervolgens verzamelen in de Miniperscontainer. De rolcontainer wordt automatisch in de hefkantelaar geklemd wat deze erg gebruiksvriendelijk maakt.

Trommel-model

Een trommel-model is ideaal wanneer meerdere gebruikers de perscontainer gebruiken. Dit model geeft u als gebruiker namelijk de kans om te registreren wie welke hoeveelheid afval in de perscontainer gooit. Via een druppel of via muntregistratie kunnen gebruikers de deur openen en hun afval kwijt.

Stortkoker-model

Als u afval weggooit op één of meerdere verdiepingen is een stortkoker-model een uitstekende oplossing. De Minipercontainer wordt onderaan de stortkoker opgesteld zodat het afval er in valt. Vervolgens registreert hij dat er afval in de container is gegooid en start automatisch met persen. Dit voorkomt gesleep met afval van de verdiepingen af.

Deur-model

Met een deur-model is de vultrechter van uw Miniperscontainer afgesloten. Gebruikers met toegang kunnen de deur openen met een sleutel of tag om hun afval kwijt te kunnen. Indien gewenst kunt u ook registreren welke gebruiker de deur opent, zodat u precies kunt zien hoe vaak er gebruik wordt gemaakt van de Miniperscontainer.

Bespaar kosten en vraag een offerte aan